mandag

"PÅ LETTEN FJED"

Påske, sammenkomst og god mad, dessert til den søde tand. I højtiden vil vi have lov at synde og lov til at spise noget rigtig godt.

A pro pos dessert, vi behøver jo ikke stå unødig længe i løkkenet. Vælg noget nemt og velsmagende som denne gamle 60er sag. Marengs, lagt sammen med frugtkompot og creme. Til sidst hele herligheden pyntet med flødeskum.

Egentlig er desserten med rabarberkompot. Uden for sæsonen kan desserten tilberedes med abrikosmos, der også er dejligt.

Både marengsbundene og frugtkompotten kan faktisk tilberedes flere dage før.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


"PÅ LETTEN FJED"

2 æggehvider
100 g melis eller flormelis
1 tsk. eddike

4 dl rabarberkompot med ganske lidt saft

creme

kagecreme

2 dl piskefløde

Æggehvider og sukker piskes til stift skum. Derefter tilsættes en skefuld sukker til hver hvide og der piskes i 5 minutter. Resten af sukkeret vendes forsigtigt i.

På en godt smurt bageplade lægges en lille tallerken og der drysses mel langs kanten af tallerkenen. Tallerkenen fjernes og marengsmassen fordeles i et jævnt lag i den mørke cirkel. Der kan også anvendes 2 små, smurte lagkagebunde.

Kompotten koges uden vand. Anvend de fine vinrabarber og spar ikke på vaniljen.

Bag bundene ved svag varme i ovnen til marengsen er tør.

Tidligst 1/2 time før kagen skal serveres, lægges den sammen som følger :
Læg en marengsbund på et kagefad, derpå kompotten, så cremen og den sidste bund lægges øverst. Pynt med flødeskum og til sidst lidt pæne stykker rabarber.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.