lørdag

FARSERET KINAKÅL

Farseret kinakål, tilberedt i fad i ovnen, skal serveres med en dejlig gylden overflade. Hertil sovs og godt groft brød.

Det er en dejlig firserret, som familien vil holde af.

Farsen kan være hakket kalv og flæsk eller en blanding af hakket kalv, flæsk og oksekød.

Kinakål kan godt være lidt kedelig, men her er der sandelig gjort underværker for den grønne sag.

Opskrift : Vivi Berendt 1986


FARSERET KINAKÅL

1 kinakålhoved på ca. 1 kg
375 g hakket kød
2 æg
1 løg
salt
peber
lidt reven muskatnød eller stødt muskat
2 dl bouillon
50 g smør

ekstra smør til fadet

Kinakålen skylles og får lov at dryppe grundigt af, hvorefter den halveres på langs.
Løget pilles, hakkes fint og røres sammen med det hakkede kød og æggene. Smag farsen til med salt, peber og muskat og pres den forsigtigt ned mellem bladene i de to kinakålshalvdele.

Smør et ovnfast fad godt med smør og læg den farserede kinakål i side om side.
Dæk fadet med alufolie.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader ca. 40 minutter. Så fjernes folien og bouillonen hældes over kålen. Smørret fordeles i små bidder over de to kålhalvdele og fadet sættes tilbage i ovnen ca. 15 minutter eller til overfladen er lækker brun.

Læg den fyldte kinakål på et varmet fad og hold den varm, medens fadet eller bradepanden koges af med lidt vand og 2 spsk. mælk eller fløde.

Ved servering hældes lidt sovs over kålen og resten serveres til sammen med groft rugbrød.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.