En rigtig gammeldags, let og dejlig forårs frokostret er denne grønsager i æggestand.
Hertil egner sig porrer, rosenkål og blomkål hver for sig og kartofler sammen med tomater.
Tilberedes i ovnen i et gratinfad eller andet ovnfast fad.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
GRØNSAGER I ÆGGESTAND
Porrerne skæres i 2-3 stykker på tværs og koges ca. 10 minutter, lægges i et smurt gratinfad og overhældes med æggestand. Reven ost drysses over i et ret tykt lag og smørklatter lægges på toppen.
Porrerne gratineres i vandbad i ovnen 1/2 - 3/4 time til æggestanden er stiv og osten lige begyndt at brune.
Anvendes blomkål, koges den i buketter ca. 10 minutter, før den lægges i fadet. Når kartofler og tomater anvendes, skal kartoflerne være kogt, men tomaterne rå. Begge dele skåret i skiver. Samme fremgangsmåde, som for porrer.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.