søndag

GRØNSAGSPATÉ

Grønsagspaté kan varieres i det uendelige. Servér denne dejlige paté fra firserne lun på familiens middagsbord med en skål salat til eller anvend den kold i madpakken mellem to skiver grovbrød, i et pitabrød eller grovbolle.

Hvidkålen må hakkes meget fint, helst i en husholdningsmaskine.

Opskrift : Jette Jøker 1987


GRØNSAGSPATÉ

1/4 hvidkålshoved
2 spsk. creme fraiche eller kvark
salt
peber
karry
8 æg
2 håndfulde ærter eller majs, revet gulerod, pebertern eller champignons
evt. lidt hvidløg i kålen

Hak hvidkålen meget fint (skær stokken fra), helst i en husholdningsmaskine.
I en gryde opvarmes lidt fedtstof og hvidkålen svitses, til den er klar. Der krydres med salt, peber og karry og kålen stilles til afkøling. Når den er håndlun vendes creme fraiche eller kvark i. Kom så ærter eller andre grønsager i.
Æggene piskes og blandes med kål/grønsagsmassen og det hele hældes i en smurt brødform.

Bages i ovnen ved ca. 220 grader, til pateen er smuk lysebrun på overfladen og bagt igennem. Det tager ca. 35 minutter.

Lad grønsagspateén køle lidt af, inden den forsigtigt vendes ud på et fad.
Hvidkålen giver sammen med æggemassen en fin, let konsistens.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.