Et godt og velsmagende hverdagsmåltid fra 80erne er dette farsfad med kartofler, serveret med grøn salat eller tomatsalat.
Der er anvendt hakket flæskekød, der også kan erstattes med hakkekød af gris og kalv. Begge dele er velsmagende i retten.
Opskrift : Vivi Berendt 1986
FARSFAD MED KARTOFLER
400 g hakket flæske- eller blandet kød
2 spsk. rasp
1 dl fløde
1 dl vand
1 æg
salt
peber
10-12 kartofler
6 store løg
1 pilsner
1 tsk. tørret timian eller to tsk. frisk
smør eller margarine til fadet
Det hakkede kød blandes grundig med rasp, fløde, vand og æg.
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Løgene pilles og skæres ligeledes i tynde skiver.
Smør et ovnfast fadgodt og læg først et lag kartoffelskiver i fadet, derover et lag løg og et lag fars.
Fortsæt på denne måde, til alle ingredienserne er brugt op. Drys med salt, peber og timian mellem lagene. Det øverste lag skal bestå af kartoffelskiver. Til sidst hældes øllet forsigtigt over det hele, og fadet sættes i ovnen ved 250 grader i ca. 30 minutter.
Servér retten direkte fra fader med en grøn salat eller tomatsalat til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.