Chokolade med kanelbrød er en meget gammel og ligefrem kongelig dessert. Den stammer oprindelig fra enkedronningens køkken. Kanelbrødene, der tilberedes til chokolade med kanelbrød minder en hel del om kaffebrød med gyldent kanelsukker, som visse bagere er fremragende til at frembringe. Der kræves rigeligt fedtstof til stegningen.
portionen rækker til 12 personer
CHOKOLADE MED KANELBRØD
250 g chokolade
1/2 liter vand
1 liter piskefløde, pisket til skum
250 g chokolade koges sammen med 1/2 liter vand til en lind grød. Skum af 1 liter piskefløde piskes ind i chokolademassen lidt efter lidt. Chokoladen tilberedes umiddelbart før servering, da den har tendens til at blive " lang " ved henstand.
KANELBRØD
Skiver af franskbrød
sammenpisket æg og fløde
rigeligt kanelsukker
smør
Franskbrød skæres i almindelig tykkelse, skorpen skæres af og skiven skæres igennem, så der bliver 2 lange stykker. Æg og fløde piskes sammen og heri vendes brødstykkerne 2 gange, hvorefter de dyppes i kanelsukkeret, som der må være rigeligt af. På panden koges smør lysgyldent og heri steges brødet på begge sider. Tages af på en plade, hvor stykkerne spredes godt, da de er let karameliserede. Spises til chokoladeskummet.
Servér chokolade med kanelbrød efter en god middag med et glas dessertvin til.
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.