fredag

Diplomatbudding

Diplomatbudding, serveret med frugtsaft til og lavet på rigtig gammeldags manér med æg, fløde, sukker og vanilie er en lækkerbidsken.
Når det nu skal være gammeldags diplomatbudding er det fordi, det er noget særligt, lavet fra bunden og det får man så sjældent nu om dage. Her bruger man pulver og mestendels buddingpulver fra Dr. Oetker, hvilket man da også gjorde i 50 erne for nemheds skyld.


DIPLOMATBUDDING

4 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
2 1/2 dl fløde
korn fra en stang vanilie
1 dl fløde
75 g kandiseret frugt
50 g makroner
1 dl sherry
1 dl fløde

2 dl god frugtsaft, jævnet med kartoffelmel til en sauce

Læg husblassen i blød i koldt vand. Rør æggeblommerne med sukker. Opvarm fløden, tilsat vaniliekornene til kogepunktet og pisk den herefter sammen med æggemassen. Hæld det hele i gryden igen og opvarm til lige under kogepunktet. Tilsæt den opblødte husblas under omrøring. Stil det til side.
Pisk fløden, skær de kandiserede frugter i små stykker. Knus makronerne og overhæld dem med sherryen. Tilsæt buddingen flødeskummet, når cremen begynder at tykne.
Læg lagvis frugter og budding i en skål. Vend buddingen ud på et fad, når den er helt stiv. Pynt med flødeskumstoppe og frugt.

Servér diplomatbudding med en frugtsauce til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.