onsdag

Purkage

Purkage eller gul kage eller sød kage, de er alle sider af samme sag, - nemlig en meget gammel fynsk egnsopskrift på en kage, der smager fantastisk godt som tærtebund med frugt ovenpå. Purkage serveredes på Fyn til et glas vin ved festlige lejligheder i sidste halvdel af 1800 tallet. Det var før kransekagens tid.

Førhen brugte man puddersukker i opskriften, hvilket gav den navnet pudderkage og heraf purkage.


Opskriften, der er til 2 kager kan halveres, omend det kræver lidt snilde at få delt 7 æg i to lige store portioner. Jeg bruger 4 af de mindste æg ved halvering. Resten er blot afvejning af ingredienserne.
Forresten, er man nogle stykker, er det ikke noget problem, at få spist 2 kager.

PURKAGE

7 æg
125 g sukker
60 g rismel
65 g kartoffelmel

Rør æggene og sukkeret skummende og vend forsigtigt melet i. Fordeles i 2 tærtebunde.
Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.

Fyld henkogt frugt ovenpå og servér flødeskum eller creme fraiche til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.