Tysk oksesteg, som her i en opskrift fra 1801 er en ret, der gør sig selv færdig i gryden. Til tysk oksesteg bruges et stykke skært oksekød fra klump.
Det skal være melede kartofler, da disse vil koge ud og jævne retten, hvilket også er meningen.
TYSK OKSESTEG
1 stykke oksekød fra klump
salt
peber
smør
hakkede løg
Melede, skrællede kartofler, skåret i skiver
Bank kødet godt og indgnid det med salt og peber. Skær det i små flade stykker. Steg kødstykkerne og de hakkede løg i smør i en gryde i ca. et kvarter. Kom kartoffelskiverne i og lad det hele simre under låg til det er mørt. Kartoflerne skulle nu gerne have jævnet stegeskyen til en velsmagende sauce.
Ryst gryden af og til. Smag til med salt og peber.
Tysk oksesteg smager godt, serveret med syltede solbær til.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.