onsdag

Grøntsagsbiksemad

Grøntsagsbiksemad er en herlig gammel måde, at få brugt rester af kartofler og kogte grøntsager på og skeler vi til sundheden i grøntsagsbiksemad er den også i top. Selvfølgelig bruges en del fedtstof til stegning. Det er desværre nødvendigt, for at grøntsagerne bliver lækkert brune med den rigtige smag og ikke tørre. Hvis man nu vælger en sund spiseolie frem for mættet fedt, ser det lidt mere fornuftigt ud.

De foreslåede grøntsager er kun et forslag. Alle slags grøntsager kan bruges, det beror blot på, hvad man har af rester. Ligeledes alle kartoffelsorter kan bruges. Bedst er faste kartofler. Melede kartofler vil koge helt ud og nærmest jævne retten, hvilket såmænd også kan være i orden.

GRØNTSAGSBIKSEMAD

1 rest kogte kartofler
løg, skåret i tynde skiver
kål af alle slags
gulerødder
porrer
persillerod
pastinak
ærter
bønner
fedtstof eller olie
salt
peber
evt. æg til spejlæg

Skær alt i mindre stykker og steg det i rigeligt afbruset fedtstof på en sauterpande. Brug en paletkniv til at vende grøntsagerne med ellers brænder de fast i panden. Smag til med salt og peber.

Servér grøntsagsbiksemad, drysset med hakket persille eller klippet purløg og evt. et spejlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.