Pærer boller og flæsk har sit udspring i det holstenske køkken og er en af mange varianter over temaet pærer og flæsk. Denne smagskombination er især vellidt i det holstenske, men også i Danmark er pærer og flæsk repræsenteret i visse gamle egnsretter. Forøvrigt gerne med byggryn i retten.
PÆRER BOLLER OG FLÆSK
500 g pærer
100 g franskbrød uden skorpe
120 g sukker
60 g rasp
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. revet citronskal
500 g røget flæsk
80 g smør
3 hele æg
30 g hakkede mandler
salt
Skræl pærerne, halver dem og kog dem i sukkervand. Kogevandet jævnes med kartoffelmel. Mens flæsker koger, fremstilles bollerne. Franskbrødet udblødes i mælk og kommes så i en tykbundet gryde med halvdelen af raspen, smør, mandler, salt, citronskal og sukker. Rør godt rundt til klumpen løsner sig fra bunden af gryden. Afkøl og rør godt med æggene. Så tilsættes kartoffelmel og der formes boller med to skeer. Bollerne vendes i rasp og koges i flæskesuppen.
Flæsket skæres i skiver og serveres på et fad sammen med bollerne. Pærerne serveres i en skål ved siden af.
VELBEKOMME
Kilde : Inge Adriansen
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.