lørdag

Forårslaks

Forårslaks, serveret med de allerførste nye kartofler er en stor delikatesse og så er forårslaks en forrygende fiskeret, når der skal gøres noget ekstra ud af det.
Størrelsen på laksen afhænger af, hvor mange der skal være til. Det kan være 1/2 laks, 1/3 laks eller måske halestykket.


1 stk. fersk laks
vand til kogning
4 hele peberkorn
1 spsk. salt
3 laurbærblade
2 spsk. vinagre
lidt frisk dild

hårdkogte æg i skiver
kogte asparges
mayonnaise
dild
tomatsnitter

nye kogte kartofler

sauce
mayonnaise
vinagre
paprika eller karry

Den rensede fisk kommes i kogende vand, tilsat krydderierne. Vandet holdes omkring kogepunktet i ca. 15-20 minutter, men må ikke bulderkoge.
Fisken pudses af, skindet og rygbenet fjernes forsigtigt. Ned midt ad fisken sprøjtes en tyk rimmel af mayonnaise og udenom fisken lægges små bunker af hårdkogte æg i skiver og kogte asparges, pyntet med dild.

Forårslaks serveres med små nye, kogte kartofler og mayonnaisesauce til. Et glas koldt hvidvin er næsten uundgåelig.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.