mandag

Forårssuppe

Forårssuppe, kogt på okse- eller kalvebouillon er god som forret eller tilsat kødboller, kan den nemt stå alene som selvstændig middagsret.


Det er vigtigt, at bruge en god bouillon til suppen. Her er suppetern ikke nogen god løsning. Retten kommer ikke til at smage rigtig. Så der er ikke nogen vej udenom, at koge en god bouillon. Lad det simre langsomt nogle timer, for at trække smagen ud af tingene. Gør det på lidt ben, ureelt kød og nogle grøntsager.
Visse slagterafdelinger sælger hjemmekogt bouillon og en sådan er naturligvis brugbar.


FORÅRSSUPPE

1 liter okse- eller kalvebouillon
2 gulerødder, skåret i skiver
1 majroe, skåret i skiver
det hvide af en porre, skåret i skiver
1 spsk. ærter eller grønne bønner i strimler
1 spsk. kørvelblade, hvis de kan skaffes

Bring så meget bouillon i kog i en gryde, at det akkurat dækker bunden af en gryde. Kog grøntsagerne møre heri i ca. 10 minutter ved svag varme. Bring resten af bouillonen i kog og kom grøntsagerne og kogevandet ved. Tag gryden af varmen og drys kørvelblade over.

Servér forårssuppe med et godt brød til. Skal det mætte noget, tilsættes kødboller efter behag.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.