Lillemors galoptærte og skærekager i særdeleshed er det rart at være velforsynet med til de kommende påskedage og dem er der som bekendt nogle stykker af. Så er det godt at være på forkant med situationen, kommer der gæster, - inviterede som uventede.
Lillemors galoptærte er ikke bare dejlig, den er også hurtig at fremstille. Opskriften er fra sidst i 50 erne, hvor man dengang som nu, gjorde sine påskeforberedelser.
LILLEMORS GALOPTÆRTE
125 g smør eller mgr.
125 g sukker
1-2 æg
250 mel
4 tsk. bagepulver
2-4 tsk. vamiliesukker
2-3 tsk. stødt kardemomme
1 dl mælk
4 æbler eller 200 g udblødte abrikoser
thesukker
evt. hakkede mandler
Rør smør og sukker hvidt og tilsæt æggene og rør godt. Tilsæt mel, iblandet bagepulver, vaniliesukker og kardemomme. Tilsidst røres dejen godt med mælken.
Kom dejen i en smurt form. Henovere lægges snitter af æblerne eller de udblødte abrikoser. Drys med thesukker og evt. hakkede mandler.
Bages ved ca. 200 grader i 30-35 grader.
Lillemors galoptærte er bagt med bagepulver og er derfor ikke langtidsholdbar. Imidlertid kan den godt holde sig et par dage, men smager selvfølgelig bedst samme dag, den er bagt.
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.