torsdag

Marens pyt i pande

Marens pyt i pande er en skøn gammel gryde- eller skulle man sige panderet, der til forveksling kunne ligne en lidt forfinet udgave af biksemad. Forskellen udgøres af tomatsaucen, som løfter Marens pyt i pande op i et højere leje.

Det er vigtigt, at der bruges faste kartofler, da kartoflerne ellers koger ud og ødelægger retten.



MARENS PYT I PANDE

500 g kogte kartofler i skiver
2 løg i skiver
400 g kogt eller stegt kød i tern
3 spsk. smør
salt
peber
2 dl fløde
1 dl tomatketchup
salt
peber sukker
fintklippet purløg

Smelt smørret i en gryde og steg løgringene heri til de er gyldne. Tilsæt kødet og brun det med. Herefter kartoffelskiverne. Det hele brunes godt igennem ved stærk varme. Drys salt og peber over og hæld fløde og tomatketchup ved. Kog igennem nogle minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, peber og sukker.

Marens pyt i pande serveres med fintklippet purløg over.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.