Marens pyt i pande er en skøn gammel gryde- eller skulle man sige panderet, der til forveksling kunne ligne en lidt forfinet udgave af biksemad. Forskellen udgøres af tomatsaucen, som løfter Marens pyt i pande op i et højere leje.
Det er vigtigt, at der bruges faste kartofler, da kartoflerne ellers koger ud og ødelægger retten.
MARENS PYT I PANDE
500 g kogte kartofler i skiver
2 løg i skiver
400 g kogt eller stegt kød i tern
3 spsk. smør
salt
peber
2 dl fløde
1 dl tomatketchup
salt
peber sukker
fintklippet purløg
Smelt smørret i en gryde og steg løgringene heri til de er gyldne. Tilsæt kødet og brun det med. Herefter kartoffelskiverne. Det hele brunes godt igennem ved stærk varme. Drys salt og peber over og hæld fløde og tomatketchup ved. Kog igennem nogle minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, peber og sukker.
Marens pyt i pande serveres med fintklippet purløg over.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.