fredag

Flæskekød i gelé

Flæskekød i gelé er en sjov og anderledes frokostret fra sidst i 50 erne. Serveret med fyldte rødbeder og peberrodssalat er flæskekød i gelé spændende og dekorativ på frokostbordet.
Kan med stor fordel laves dagen forinden, ja, gerne flere dage forinden.

Smagsmæssig er det nærmeste jeg kan komme, sønderjysk surrib, som ganske vist er en decideret juleopskrift.


Opskriften er til 4 personer.

FLÆSKEKØD I GELÉ

375 g flæsk
vand
salt
2-3 spsk. eddike
2 laurbærblade
3-4 peberkorn
8 små kogte rødbeder
peberrodssalat

gelé
4 dl suppe
6 blade husblas

peberrodssalat
flødeskum af 2 1 /2 dl piskefløde
3 spsk. kogte, løse ris
eddike
sukker
reven peberrod

Flæsket koges mørt i vandet, tilsat salt, eddike, laurbær og peberkorn. Kødet afkøles og skæres ud i små firkanter. Suppen sies og tilsættes husblas. Kødet iblandes og det hele hældes i en randform, hvor det afkøles.
Ved anretning vendes geléen ud af formen og pyntes med små, kogte rødbeder (marinerede), der udhules og fyldes med en peberrodssalat af : 2 1/2 dl fløde, pisket til skum, 3 spsk. løse ris, eddike, sukker og reven peberrod efter temperament.

Flæskekød i gelé er en dejlig frokostret, der serveres sammen med et godt rugbrød.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.