Flæskekød i gelé er en sjov og anderledes frokostret fra sidst i 50 erne. Serveret med fyldte rødbeder og peberrodssalat er flæskekød i gelé spændende og dekorativ på frokostbordet.
Kan med stor fordel laves dagen forinden, ja, gerne flere dage forinden.
Smagsmæssig er det nærmeste jeg kan komme, sønderjysk surrib, som ganske vist er en decideret juleopskrift.
Opskriften er til 4 personer.
FLÆSKEKØD I GELÉ
375 g flæsk
vand
salt
2-3 spsk. eddike
2 laurbærblade
3-4 peberkorn
8 små kogte rødbeder
peberrodssalat
gelé
4 dl suppe
6 blade husblas
peberrodssalat
flødeskum af 2 1 /2 dl piskefløde
3 spsk. kogte, løse ris
eddike
sukker
reven peberrod
Flæsket koges mørt i vandet, tilsat salt, eddike, laurbær og peberkorn. Kødet afkøles og skæres ud i små firkanter. Suppen sies og tilsættes husblas. Kødet iblandes og det hele hældes i en randform, hvor det afkøles.
Ved anretning vendes geléen ud af formen og pyntes med små, kogte rødbeder (marinerede), der udhules og fyldes med en peberrodssalat af : 2 1/2 dl fløde, pisket til skum, 3 spsk. løse ris, eddike, sukker og reven peberrod efter temperament.
Flæskekød i gelé er en dejlig frokostret, der serveres sammen med et godt rugbrød.
VELBEKOMME
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.