Fattig Per Eriksen, gammel egnsret fra Nordfyn. Retten serveres med kogte kartofler til.
Hvis man er på vagt overfor mættet fedt, kan der til dels hentes point ved at stege flæsket godt fri for fedt, tage det op af gryden med en hulske sammen med de brunede løg. Kassér nu fedtet, tør gryden med et stykke køkkenrulle og læg flæsketern og løg tilbage i gryden. Så hældes fløden, der kan også bruges mager creme fraiche, på.
Smagen er bevaret og det samme er måske figuren, men hvorom alting er, retten er nem og billig, men ernæringsmæssig ligger den i den absolut tunge ende.
FATTIG PER ERIKSEN
600 g saltet eller røget flæsk
3 løg
3-4 dl sur fløde
Flæsket skæres i småstykker og brunes sammen med de snittede løg på panden. Den sure fløde hældes over.
Fattig Per Eriksen serveres med kogte kartofler og syltede rødbeder til.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.