fredag

Peiters Forårsguf

Peiters forårsguf er en dejlig gammel forårsret, frokost-, forret eller hovedret, der rigtig gør sig, når først aspargessæsonen sætter ind. Det bedste resultat på Peiters forårsguf nåes, ved at bruge korte, tykke asparges. Tynde asparges er svære at styre i et stykke og få brunet ordentligt på panden. Så det må være nogle korte, solide stængler.


PEITERS FORÅRSGUF

friske, skrællede asparges efter behov
letsaltet, kogende vand
1 stor klat smør eller mgr.
hakket, hårdkogt æg efter behov
rejer efter behov

Kog, skrællede asparges i letsaltet vand i ca. 15 minutter og dryp dem af på et dørslag. Kom smør eller mgr. på panden og brus det af. Steg forsigtigt de kogte asparges gyldne heri.
Anret de stegte asparges på et fad med stegefedtet hældt over og overdrys med hk. hårdkogt æg og masser af rejer. Spar endelig ikke på rejerne.

Peiters forårsguf serveres med ristet brød og gerne et glas koldt hvidvin til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.