onsdag

Påskeharer

Påskeharer er søde på påskebordet og så kan de naturligvis spises som tilbehør til påskemad, der kræver brød til. Dejen til påskeharer, minder en hel del om franskbrødsdej, bortset fra, at der er æg i. Harerne skal gerne spises samme dag de er bagt, da de ellers bliver gevaldig kedelige.

Kirsten Hüttemeier præsenterede disse harer sidst i 50 erne og det er da et sødt indslag til påskebordet.

Om lidt er det påske og der er endnu tid til at forberede en portion påskeharer til påskens bord. De kan stå i ovnen, medens påskemåltidet tilberedes.


PÅSKEHARER

25 g gær
1 1/2 dk mælk
30 g mgr.
300 g mel
1 æg

Udrør gæren i den lunkne mælk og tilsæt mel og det smeltede, let afkølede fedtstof. Drys bordpladen med mel og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning et lunt sted i 25-30 minutter. Tag lidt dej fra til ører, hale og fødder og form resten til en eller flere harer. Sæt harerne på en velsmurt bageplade. Pensl med sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter.

Sæt påskeharerne på påskefrokostbordet imellem retterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.