Kringle i gæsteudgave efter en gammel fynsk opskrift med en god kop kaffe til er fin at overraske familien med i weekenden, når der forhåbentlig er lidt mere tid til forberedelserne end der er i en travl hverdag.
Kringlen pynter også på kaffebordet, når der er gæster og når det bare skal være noget godt og særligt.
Her har vi valgt kringle i gæsteudgave, hvis navn skyldes, indhold af det overdådige fyld, i modsætning til kringle i hverdagsudgave, der ikke har fyld, men blot rosiner og sukat i dejen.
Et stykke hjemmebagt kringle er da dejligt, men det er ikke mere helt moderne kaffebrød at sætte på bordet og slet ikke i de unge hjem. At bage kringle hører en anden tid til og det er egentlig synd, - både for de unge og for kringlen.
KRINGLE I GÆSTEUDGAVE
dej
250 g mel
1/2 tsk. salt
125 g smør eller mgr.
3/4 dl mælk
25 g gær
1 æg
3 spsk. sukker
fyld
50 g smør eller mgr.
50 g sukker
2 tsk. kanel
2 tsk. kardemomme
25 g hasselnødder
1/2 dl hakket sukat
1/2 dl rosiner
pynt
æg
perlesukker
hasselnødder, hakkede
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.