Banan-fritters, skøn dessert, fører os igen til 50ernes mesterkok, Rich Oeast Larsen. Han lancerede, på forespørgsel fra datidens husmødre op under jul, noget der kunne steges i palmin, banan-fritters.
Netop juletiden fik husmødrenes interesse vakt, for fritterede ting, side om side med klejnerne.
Opskriften her kan også laves med tykke æbleringe, pærer eller appelsinskiver.
BANAN-FRITTERS
dej
Lav en tyk dej, der kan hænge ved.
150 g mel
2 dl vand
1 spsk. smeltet mgr.
2 æggeblommer
2 tsk. bagepulver
en anelse citronsaft
2 stiftpiskede æggehvider
Rør ingredienserne sammen og bland til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen. Dejen skal være tyk og vedhængende.
Fjern skrællen af så mange bananer, som der skal bruges (gerne to til hver). Dyp dem i dejen og styert dem ned i den hede palmin. Lad dem "fritte" et par minutter, til dejen er knasende sprød og gyldenbrun.
Hent dem op med en hulske, lad dem dryppe af på et stykke gråt papir (køkkenrulle).
Servér banan-fritters varme, drysset med florsukker.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.