fredag

Gammeldags franskbøf eller chateaubriand

Franskbøf af oksefileten eller oksemørbraden er festmad og ikke mindst gæstemad, serveret med skiver af smørrulle, rullet i fintrevet peberrod. Hertil skysauce, pommes frites eller franske kartofler.

Det skal være tykke bøffer af kød uden sener og hinder af nogen slags og så skal de bankes godt og skubbes sammen igen.

Opskriften er til 4 personer og lanceret af Kirsten Hüttemeier førs t i 50erne.


GAMMELDAGS FRANSKBØF ELLER CHATEAUBRIAND

4 tykke skiver oksefilet eller oksemørbrad
2-3 spsk. smør
salt
peber

Sørg for at kødet er velafpudset. Det skal være som godt tykke medaljer. Bankes godt med en knyttet hånd og derefter skubbet sammen igen, så bøfferne er tykke.
Varm stegepanden godt op til den ryger og læg så kødet herpå. Det vil hurtigt trække sig sammen, idet æggehvidestofferne koagulerer. Kødet brunes på begge sider, tages op, smørret kommes på og når dette er brunt, steger bøfferne heri et øjeblik. forinden er kødet lige drysset med salt og peber.
Hvis kødet skal være næsten gennemstegt, må det brune og stege ialt 6 minutter. Ønskes kødet rødt, reduceres stegetiden.

Servér gammeldags franskbøffer med skiver af smørret, der er formet til en rulle og trillet i fintrevet peberrod, skysauce, pommes frites eller franske kartofler.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.