Til en kødløs dag er blomkål med ærter og sennepssauce godt. Blomkål fås hele året, så det de bliver ikke noget problem, at skaffe et pænt blomkål.
Saucen er opbagt til en god tyk sauce, smagt til med sennep og overhældt grøntsagerne, som er i fin allience med sennepssaucen.
Kan man absolut ikke undvære kød, er både kogt og stegt kød en mulighed til retten.
Opskriften er fra midt i 50erne og beregnet til 2-3 personer
BLOMKÅL MED ÆRTER OG SENNEPSSAUCE
1 fint blomkål
1/4 kg bælgede ærter
2 spsk. mgr.
1 spsk. sennep
1 spsk. mel
1 tsk. salt
1 æggeblomme
1-1 1/2 kop mælk
2-3 tsk. citronsaft
en anelse peber
Blomkål og ærter koges sammen i letsaltet vand. vandet sies fra og grøntsagerne holdes varme.
Mgr. bages op med mel, sennep, salt og lidt peber, hvorefter æggeblommen, der er pisket sammen med mælken, tilsættes. Det hele koger under konstant omrøring til det er jævnt og tykt i ca. 5 minutter. Tag saucen fra varmen og rør citronsaften i lige inden serveringen.
Servér blomkålen og ærterne i et smukt fad, overhældt med den tykke sennepssauce og evt. et stykke brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.