tirsdag

Oldemors lækre theboller

Det tidligere madikon, husholdningslærerinden, madskribenten m.m., Kirsten Hüttemeier, var ferm i et køkken, ingen tvivl om det. Mange af datidens husmødre var inspireret, har taget ved lære af hende samt tilegnet sig gode råd fra dette ikon.

Oldemors lækre theboller er et godt eksempel på en oldgammel opskrift, der er blevet omskrevet og peppet lidt op af Kirsten Hüttemeier. - Og lækre, det er de nemme theboller, der smager så dejligt til en god kop kaffe. Sukat kan udelades fra opskriften og erstattes med et par rosiner mere.

Der bliver 10-12 stk. af portionen og det kan betale sig at bage dobbelt, så bliver der noget til fryseren.


OLDEMORS LÆKRE THEBOLLER

250 g mel
25 g gær
100 g mgr.
5 spsk. sukker
3 tsk. kardemomme
revet skal af 1 citron
3 spsk. hakket sukat
4 spsk. rosiner
ca- 1 dl lunken mælk

pynt

sukker

Gæren smuldres ud og opløses i den lunkne mælk og hældes i melet sammen med sukker, kardemomme, citronskal, sukat, rosiner og mgr., der hakkes i med en kniv. Dejen slås godt igennem og må gerne være lidt lind.
Bollernen sættes med en ske på en smurt plade (bagepapirklædt), hæver et lunt sted i 20 minutter, pensles med æg, drysses med sukker og bages ved rask varme (250 grader) i 8-10 minutter.

Servér oldemors lækre theboller til en glad kop kaffe, en kop chokolade eller te og nyd øjeblikket.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.