onsdag

Porrer i ostebéchamel

Porrer i ostebéchamel er en dejlig sammensætning af porrer og legeret ostesauce, der klæder hinanden så nydeligt. En god ret til en kødløs dag blot med et stykke rugbrød til. Kan man ikke undvære kød og kartofler, smager en skive kogt skinke godt til og det er jo hurtigt, at koge en kartoffel så alle tilgodeses.

Porresæsonen for de danske porrer er i fuld gang og strækker sig hen over vinteren. I butikkerne fås 3 fine porrer for imellem 10- og 15 kroner og det kan vel ikke være helt galt.

Opskriften er Kirsten Hüttemeiers fra først i 50erne og rækker til 4 personer.


PORRER I OSTEBÉCHAMEL

8 mellemtykke porrer
vand til kogning
salt

ostebéchamel (hvid legeret sauce med ost)

1/2 liter mælk
4 spsk. mel
2 spsk. smør eller mgr.
2 æggeblommer
50 g revet ost
salt
peber
evt. lidt sennep

Porrerne renses og den grønne top skæres fra, ligesom de yderste grove blade fjernes. Til sidst flækkes porrerne en gang igennem på langs og koges i lidt saltet vand i 10 minutter. Derefter tages de op, drypper godt af i en sigte eller et dørslag og lægges over i et ildfast fad.

Til ostebéchamelsaucen bringes mælken i kog, melet piskes eller hvad der er lettere, rystes til en jævning med lidt koldt vand og hældes i den kogende mælk, der nu skal koge godt igennem under stadig piskning. tilsæt nu smør eller mgr. og bring saucen i kog. Rør æggeblommerne seje med lidt salt og kom lidt af saucen heri. Nu tages gryden fra varmen og æggeblommerne hældes i saucen, der ikke må koge mere. Vi har nu en legeret sauce. Ibland ost og krydderier, smag saucen til, evt. med et nip sennep og hæld saucen over porrerne.
Fadet stilles 10 minutter i ovnen ved 150 grader til saucen er stivnet lidt.

Servér porrer i ostebéchamel med et godt stykke rugbrød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.