Frokost-flæskepandekager, lagt sammen om sprøde flæsketern og stuvet spinat, serveres rygende varme og gerne med et glas øl til.
En god lille frokostret, som den blev serveret i 50erne, men det skal være en dag, der er god tid, for det er ikke nogen hurtig ret.
Opskriften er fra midt i 50erne og det betaler sig at at lave pandekagedejen og lade den hvile i mindst en time før bagningen.
FROKOST-FLÆSKEPANDEKAGER
1 æg
1 1/2 dl mel
2 1/2 dl mælk
fedtstof til bagning
røget flæsk, skåret i tern
1 portion spinatstuvning
Pandekagedejen røres sammen af æg, mel og mælk. Dejen skal gerne stå og hvile i mindst 1 time, så er den nemmest at bage.
På en meget varm, tør pande steges flæsketern helt sprøde. Tag dem op i et sigte eller et dørslag og lad alt fedtet løbe fra.
Tynde pandekager bages. Når de er bagt på den ene side, drysses de over med de sprøde flæsketern og der bages videre på den anden side. Inden de tages af panden, lægges en skefuld stuvet spinat på og pandekagen rulles herom.
Læg pandekagerne i et ildfast fad og hold dem varme i ovnen medens de øvrige bages.
Servér de fyldte frokost-flæskepandekager rygende varme med et glas øl til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.