Kog æblerne dagen forinden eller et par dage før og opbevarer dem i køleskabet til juleaften. Æblerne skal serveres helt kolde alligevel.
Det kræver lidt snilde ikke at beskadige æbler, når de skrælles og befries for kernehuset. - Ligeledes kan det drille lidt, når æblerne skal koges. De har ofte en tendens til at live "uldne" og koge ud, hvorfor de følges nøje i gryden og vendes, hellere lidt før end for sent.
Opskrift : Ellis Tardini
ÆBLER MED GELÉ
4 æbler
3/4 liter vand
1 dl sukker
solbær-, ribs- eller rønnebærgelé
Skyl og skræl æblerne. Halver dem forsigtigt, så de ikke går i stykker og fjern kernehuset. Læg de halve æbler i vand med citronsaft, så de ikke bliver brune.
Kog æblerne møre i sukkerlage ca. 5 minutter. Vend dem en gang under kogningen. Tag dem forsigtigt op med en hulske og lad dem blive kolde.
Ved serveringen fyldes 1 tsk. gelé i hulrummet.
Æbler med gelé serveres som garniture til and, gås eller steg.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.