For at lave langkål, som lavet i denne gamle opskrift, kræves nogle timers kogning i grisesuppe. Kålen hakkes let og kommes i smeltet fedtstof sammen med sennep, sukker, muskat, salt og en god tyk fløde.
Som der er Vendsysselsk grønlangkål og sønderjysk grønlangkål er det i høj grad en smagssag og tradition, hvad man foretrækker. - Måske nogle vil foretrække rigtig gammeldags langkål.
Kilde : Girly Skodshøj
LANGKÅL
grønkål (kogt, hakket)
grisesuppe
smeltet fedtstof
sennep
sukker
muskat
salt
god tyk fløde
Grønkål plukket af stokken, vaskes og koges i en suppe, kogt på svinekød i 4 timer. Grønkålen hældes på et dørslag og knuges i tætte boller, hvor mest mulig af grisesuppen presses af.
Opbevar grønkålsbollerne koldt, så holder de sig længe.
Ved tilberedningen hakkes det let, kommes i smeltet fedtstof, hvori det omrøres og tilsættes sennep, sukker, muskat, salt og god tyk fløde.
Servér langkål med kogt flæsk, hamburgerryg, pølse m.m.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.