Denne dejlige hverdagsret, som hele familien vil syntes om, kan tilskrives Eksport-Slagterierne, der i 50'erne og ind i 60'erne lancerede et væld af opskrifter, alle tilberedt på grisen.
FARS LIVRET
3/4 kg stribet flæsk
4 porrer
salt
peber
lidt karry
paprika
2 dl kogende vand
1 dl mælk eller fløde
maizena- eller meljævning
evt. kulør
Flæsket skæres i skiver, der igen skæres i fingertykke strimler på tværs og brunes i en gryde. Porrerne renses, skæres i ca. 5 cm lange stykker og svitses et øjeblik i fedtstoffet. Salt, peber, lidt karry og paprika drysses på og det kogende vand hældes ved.
Retten småsteger ca. 20 minutter, så tilsættes mælk eller fløde, retten jævnes en anelse og farves om nødvendigt med kulør.
Servér fars livret med kartoffelmos og pynt med tomatbåde og persille.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.