fredag

ØF-STROGANOF

Øf-stroganof er, som navnet siger, beslægtet med den gode gamle og velkendte bøf stroganof af oksekød. Øf-stroganof er mindst lige så god, - blot er oksekødet her skiftet ud med svinekød og retten er tilsat cocktailpølser.

En rigtig god og lækker gryderet, som det kan betale sig at lave til et par dage, lanceret af Eksport-Svineslagterierne i 60erne.

Øf-stroganof serveres med kartoffelmos, løse ris eller flutes sammen med en skål grøn salat.

Illustration : Engholm

ØF-STROGANOF

1/2 kg nakkekam
4 spsk. mel
35 g smør
3 løg
1 dåse cocktailpølser
250 g champignoner
salt
peber
paprika
2 dl suppe eller vand
1 dl tomatpuré
1 dl fløde

Løgene skæres i terninger og brunes i smørret. Kødet skæres i fingerstore stykker, vendes i melet med krydderierne og brunes.  Suppe, tomatpuré og fløde kommes i og gryden står over svag varme i ca. 15 minutter. Tilsæt de rensede champignon og lad retten småsimre i yderligere 10 minutter. Smages til med salt, peber og paprika og cocktailpølserne kommes i. Varmes igennem før servering.

Øf-stroganof serveres med  kartoffelmos, løse ris eller flutes til sammen med en skål grøn salat.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.