Retten serveres med rugbrød og det fedt, der hænger ved.
Det er en gammel egnsopskrift fra Sydfyn med et touch af Sønderjylland.
RIBBEN MED ÆBLER
ca. 1 1/4 kg ribbenstykke (revelsben)
afskåret, afsmeltet fedt fra ribbenene til stegning
salt
peber
800 g æbler, skåret i stykker (skal ikke skrælles)
evt. 150 g snittede løg
Start med at skære ribbenstykket op i revelsben og steg dem i eget fedt, skåret fra og smeltet i gryden. Brun ribbenene rigtig godt på alle sider, drys dem med salt og peber og steg videre for temmelig svag varme. Når kødet efter godt en times tid er mørt, tages benene op og æblestykkerne og evt. snittede løg steges i fedstoffet i gryden. Lige før æblerne er møre, varmes ribbenene sammen med dem.
Ribben med æbler spises med rugbrød og fedtet, der hænger ved.
ca. 1 1/4 kg ribbenstykke (revelsben)
afskåret, afsmeltet fedt fra ribbenene til stegning
salt
peber
800 g æbler, skåret i stykker (skal ikke skrælles)
evt. 150 g snittede løg
Start med at skære ribbenstykket op i revelsben og steg dem i eget fedt, skåret fra og smeltet i gryden. Brun ribbenene rigtig godt på alle sider, drys dem med salt og peber og steg videre for temmelig svag varme. Når kødet efter godt en times tid er mørt, tages benene op og æblestykkerne og evt. snittede løg steges i fedstoffet i gryden. Lige før æblerne er møre, varmes ribbenene sammen med dem.
Ribben med æbler spises med rugbrød og fedtet, der hænger ved.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.