Serveret med brunede kartofler til, er spinaten et godt alternativ til grønkålen, der så ubetinget hører vores jul til og er en udbredt vinterspise.
Der anvendes stribet flæsk eller flæskeskanke og spinaten køber vi frossen.
Opskrift : Eksport-Slagterierne 1965
KOGT FLÆSK MED SPINAT
1 kg stribet flæsk eller 2-3 flæskeskanke
1 1/2 liter vand
2 tsk. salt
evt. en suppevisk
1 pk. frossen spinat
4 dl mælk
3-4 spsk. mel
salt
sukker
25 g smør
Kødet koges i vand med salt og evt. suppevisk ca. 1 time. Spinaten lægges i mælken og bringes i kog. Melet rystes til jævning med lidt ekstra mælk og spinaten jævnes hermed. Smages til og koges godt igennem.
Flæsket skæres i skiver og serveres varmt eller koldt med den stuvede spinat og brunede kartofler til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.