Figner sat på en pind og dyppet i sukkerlage, til sidst overdrysset med kokosmel. I stedet for figner kan anvendes små æbler som pigeoner.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
FIGEN PÅ EN PIND
12 - 14 figner
6 pinde
sukkerglasur
250 g sukker
4 spsk. vand
1 spsk. glycose
1 tsk. eddike
pynt
kokosmel
Sukker, vand, glycose og eddike kommes i en tykbundet gryde og koges ind til massen kan klare sukkerprøven. (Dyp en tsk. i koldt vand og derefter i sukkerlagen og atter i koldt vand). Kan der nu trilles en blød kugle af sukkerlagen er lagen parat.
Kom figen på en pind og dyp fignen ned i lagen og drej rundt til lagen har fæstnet sig på hver figen. Drej også rundt, når pindene trækkes op. Stil pindene ned i en æske, så sukkerlagen kan stivne. Når den er stivnet lidt, drysses kokosmel over eller dypper hver figenpind ned i kokosmelet.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.