torsdag

FIGEN PÅ EN PIND

Kirsten Hüttemeier, der var kendt af enhver husmoder op gennem 50erne og langt senere, havde jævnligt noget i ærmet til børnene også. Her i form af julekonfekt med figen på en pind.

Figner sat på en pind og dyppet i sukkerlage, til sidst overdrysset med kokosmel. I stedet for figner kan anvendes små æbler som pigeoner.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


FIGEN PÅ EN PIND

12 - 14 figner
6 pinde

sukkerglasur

250 g sukker
4 spsk. vand
1 spsk. glycose
1 tsk. eddike

pynt

kokosmel

Sukker, vand, glycose og eddike kommes i en tykbundet gryde og koges ind til massen kan klare sukkerprøven. (Dyp en tsk. i koldt vand og derefter i sukkerlagen og atter i koldt vand). Kan der nu trilles en blød kugle af sukkerlagen er lagen parat.

Kom figen på en pind og dyp fignen ned i lagen og drej rundt til lagen har fæstnet sig på hver figen. Drej også rundt, når pindene trækkes op. Stil pindene ned i en æske, så sukkerlagen kan stivne. Når den er stivnet lidt, drysses kokosmel over eller dypper hver figenpind ned i kokosmelet.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.