Her en rigtig god og velsmagende rullesteg med fyld af rosiner, hakkede mandler, æbler og løg.
Det dejlige julefyld gør rullestegen spændende. Det er en perfekt søndagsmiddag til julemåneden, som vi jo allerede har taget godt hul på.
Opskriften er fra 60erne, hvor den var en del af de mange opskrifter Eksportsvineslagterierne lancerede for de danske husmødre.
SPÆNDENDE RULLESTEG FRA 60ERNE
1 l kg nakkekam
1 spsk. udrørt sennep
2 spsk. tyk tomatpuré
2 spsk. rosiner
1-2 spsk. hakkede mandler
1-2 hakkede æbler
1 lille hakket løg
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
25 g smør
1/4 dl vand
1 dl fløde
Svær og ben fjernes. Kødsiden smøres med sennep og tomatpuré. Det hakkede fyld blandes med krydderierne og bredes ud på flæsket. Stegen rulles sammen og ombindes med bomuldstråd.
Brun stegen i s med løskogte ris, iblandet rå hakkede løg eller grønærter.it eget fedt i gryden, hæld vand ved og lad stegen småsnurre i gryden ca. 2 timer til den er mør.
Skyen skummes og jævnes med fløde.
Servér rullestegen, skåret i pæne skiver sammen med saucen, løskogte ris, iblandet rå hakkede løg eller grønærter.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.