fredag

SPÆNDENDE RULLESTEG FRA 60ERNE

December er grisemad, der som bekendt kan serveres i uendeligt mange spændende varianter. De traditionelle juleretter ligger fast, hvorimod god og anderledes mad af lignende råvarer altid er værd at stifte bekendtskab med.

Her en rigtig god og velsmagende rullesteg med fyld af rosiner, hakkede mandler, æbler og løg.

Det dejlige julefyld gør rullestegen spændende. Det er en perfekt søndagsmiddag til julemåneden, som vi jo allerede har taget godt hul på.

Opskriften er fra 60erne, hvor den var en del af de mange opskrifter Eksportsvineslagterierne lancerede for de danske husmødre.


SPÆNDENDE RULLESTEG FRA 60ERNE

1 l kg nakkekam
1 spsk. udrørt sennep
2 spsk. tyk tomatpuré
2 spsk. rosiner
1-2 spsk. hakkede mandler
1-2 hakkede æbler
1 lille hakket løg
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
25 g smør
1/4 dl vand
1 dl fløde

Svær og ben fjernes. Kødsiden smøres med sennep og tomatpuré. Det hakkede fyld blandes med krydderierne og bredes ud på flæsket. Stegen rulles sammen og ombindes med bomuldstråd.

Brun stegen i s med løskogte ris, iblandet rå hakkede løg eller grønærter.it eget fedt i gryden, hæld vand ved og lad stegen småsnurre i gryden ca. 2 timer til den er mør.
Skyen skummes og jævnes med fløde.

Servér rullestegen, skåret i pæne skiver sammen med saucen, løskogte ris, iblandet rå hakkede løg eller grønærter.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.