torsdag

SVENSK JULESKINKE

Svensk juleskinke, fuldstændig klassisk, som de spiser den i Sverige, er en heftig sag og bliver der mange omkring bordet, kan sådan en letsaltet, letrøget skinke sagtens veje 4-5 kg.

Se først skal skinken koges sammen med en suppevisk til den er mør. Her beregnes ca. 50 minutter pr. kg kød.

Herefter hviler skinken i suppen til den befries for sværen og smøres ind i en sennepsmasse og drysses med rasp til sidst. Den gør sig smuk og gylden efter et kvarters tid i ovnen.
 


Svensk juleskinke serveres på flere måder, med brød og rødkål, iblandet æblebåde og små løg eller med kogte grøntsager til. Det er en smagssag, hvad man foretrækker.

Opskriften rækker til 10-12 personer - (hvis der anvendes bayonneskinke er der til 6 personer)

Opskrift : Fællesslagterierne i 60erne


SVENSK JULESKINKE

1 letsaltet, letrøget skinke 4-5 kg eller en bayonneskinke

suppevisk

porretoppe
persille
laurbærblade
timian

1 spsk. sirup
5 spsk. sur sennep
1 spsk. sennepspulver
1 spsk. kartoffelmel
2 æggeblommer
rasp

Skinken bringes i kog i så meget vand, at det netop dækker kødet. Suppen skummes, suppevisken tilsættes og skinken koges mør under låg ved svag varme, ca. 50 minutter pr. kg kød.

Skinken afkøles i suppen, tages op og tørres af, befries for sværen og lægges i bradepanden.
Sirup, sennep, sennepspulver, kartoffelmel og æggeblommer røres sammen og smøres på skinken, hvorefter raspen drysses over. Skinken dryppes med lidt smeltet smør og sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til den er smukt gylden.

Arranger juleskinken på et stort fad, skær den for ved bordet og servér brød, rødkål med æblebåde og små løg eller kogte grøntsager til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS




Vi sov af Glæde kun lidt i Nat,
og Dagen har været saa lang;
nu har vi os her paa Skamlerne sat,
fortæl en Historie en Gang!
Vi ved, du over hundrede kan.
Mens Faer og Moer gør Træet i stand,
fortæl, lille Bedstemoer! Gjør det! Aa!
Men en, som er lang, at Tiden kan gaa

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.