Imidlertid er denne gudeskønne gryderet så aldeles velegnet som decembermad med sit indhold af æbler og svesker og smag af nelliker, at den må vi da ha' på bordet i december.
Bed vennerne kigge indenom til en hyggelig decemberaften eller i weekenden efter en tur i skoven og sæt så denne dejlige gryde på bordet. Til dessert evt. en cheesecake med chokoladefyld.
1 kg stribet flæsk med ben (revelsben)
2 spsk. sukker
20 g mel
1 dl eddike
3 laurbærblade
3 hele nelliker
5 hele peberkorn
salt
3-4 æbler125 g svesker
Flæsket udskæres som koteletter med 1 ribben i hver skive. Sværen skæres fra og skiverne brunes let i en gryde, hvorefter de tages op og sukker tilsættes og brunes til karamel. Mel tilsættes og piskes godt ud.
Æbler i skiver og svesker koges og vandet herfra benyttes til at spæde karamelblandingen i gryden. Krydderier og eddike blandes i og det hele koger et par minutter. Flæsket blandes i sovsen og det hele småsnurrer til flæsket er mørt, ca. 1 time.
Servér landsby-gryde pyntet med æbler og svesker og byd godt brød eller kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.