Egentlig er det nemt at lave kold glaseret skinke og det kan blive endnu nemmere, hvis skinken koges dagen før den glaseres, det tåler den sagtens.
Skinkens størrelse afhænger af, hvor mange der bliver til bords. Gå til en slagter og bed ham om en skinke, der passer til behovet.
Opskrift : Eksport-Svineslagterierne 1965
KOLD GLASERET SKINKE
1 skinke efter behov
ananasskiver
cocktailbær
ananassaft
vin eller citronsaft
1 1/2 blad husblas pr. dl lage
Kom skinken i kogende vand, der lige netop dækker og kog den mør. (Skinke skal koge 50 minutter pr. kg kød). Tag skinken op lad den blive helt kold, gerne til næste dag.
Befri skinken for sværen og pynt den med ananasskiver og cocktailbær. Herefter glaseres den med ananassaft, smagt til med lidt vin eller citronsaft og tilsættes 1 1/2 blad husblas pr. dl væske. Geleen skal afkøles og være lidt jævn, inden den lægges på skinken. Det fineste resultat opnås, hvis geleen dryppes på ad flere gange.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.