lørdag

KOLD GLASERET SKINKE

Kold glaseret skinke til julens gæstebud er en flot sag at diske op med. Den fine skinke pyntes med ananasskiver og cocktailbær før den glaseres med ananassaft, smagt til med vin, for at blive smuk og blank.

Egentlig er det nemt at lave kold glaseret skinke og det kan blive endnu nemmere, hvis skinken koges dagen før den glaseres, det tåler den sagtens.

Skinkens størrelse afhænger af, hvor mange der bliver til bords. Gå til en slagter og bed ham om en skinke, der passer til behovet.

Opskrift : Eksport-Svineslagterierne 1965


KOLD GLASERET SKINKE

1 skinke efter behov
ananasskiver
cocktailbær
ananassaft
vin eller citronsaft
1 1/2 blad husblas pr. dl lage

 Kom skinken i kogende vand, der lige netop dækker og kog den mør. (Skinke skal koge 50 minutter pr. kg kød). Tag skinken op lad den blive helt kold, gerne til næste dag.
Befri skinken for sværen og pynt den med ananasskiver og cocktailbær. Herefter glaseres den med ananassaft, smagt til med lidt vin eller citronsaft og tilsættes 1 1/2 blad husblas pr. dl væske. Geleen skal afkøles og være lidt jævn, inden den lægges på skinken. Det fineste resultat opnås, hvis geleen dryppes på ad flere gange.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.