Orangeskinke serveres med en lækker sprød svær, orangesovs, fin kastanjemos eller kartoffelmos og en appelsinsalat til.
Her er beregnet en fersk skinke på ca. 5 kg. Det rækker i hvert fald til 10 personer.
Orangeskinke blev lanceret i 60erne af Eksport-Svineslagterierne.
ORANGESKINKE
1 fersk skinke på ca. 5 kg
5 g hele nelliker (ca. 25 stk.)
1 hel syltet orangeskal
3 tsk. salt
1 1/2 liter vand
Få slagteren til at ridse sværen på skinken. Prik med en spids kniv huller i hvert andet mellemrum og sæt hele nelliker og stk. af orangeskal heri. Pris det godt ned, så det er dækket.
Skinken gnides med groft salt og lægges på risten over bradepanden. Sættes i ovnen ved 160-170 grader i 3-4 timer. (Stegetermometer skal vise 80-82 grader) Fedtet hældes fra, når den første time er gået og vand hældes over skinken, som dryppes af og til under stegningen. Skyen hældes fra, når skinken er mør og den efterbrunes ved 250 grader til sværen er sprød. Ovnens grill kan også bruges, blot man holder godt øje med det.
Skum skyen og lav en sovs, tilsat finthakket orangeskal eller revet appelsinskal. Smag saucen til.
Sovsen kan bages op eller den kan jævnes med meljævning.
appelsinsalat
tynde appelsinskiver
lidt sukker
lidt vin
Læg tynde appelsinskiver i vin og sukker for at trække og sæt skålen koldt til salaten skal serveres.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.