søndag

ORANGESKINKE TIL JULENS GÆSTEBUD

Pragtfuld orangeskinke med smag af appelsin og nellike, når hele familien dukker juleglade op en af juledagene. Skinken sættes til med hele nelliker og syltet orangeskal før stegning.

Orangeskinke serveres med en lækker sprød svær, orangesovs, fin kastanjemos eller kartoffelmos og en appelsinsalat til.

Her er beregnet en fersk skinke på ca. 5 kg. Det rækker i hvert fald til 10 personer.

Orangeskinke blev lanceret i 60erne af Eksport-Svineslagterierne.


ORANGESKINKE

1 fersk skinke på ca. 5 kg
5 g hele nelliker (ca. 25 stk.)
1 hel syltet orangeskal
3 tsk. salt
1 1/2 liter vand

Få slagteren til at ridse sværen på skinken. Prik med en spids kniv huller i hvert andet mellemrum og sæt hele nelliker og stk. af orangeskal heri. Pris det godt ned, så det er dækket.
Skinken gnides med groft salt og lægges på risten over bradepanden. Sættes i ovnen ved 160-170 grader i 3-4 timer. (Stegetermometer skal vise 80-82 grader) Fedtet hældes fra, når den første time er gået og vand hældes over skinken, som dryppes af og til under stegningen. Skyen hældes fra, når skinken er mør og den efterbrunes ved 250 grader til sværen er sprød. Ovnens grill kan også bruges, blot man holder godt øje med det.

Skum skyen og lav en sovs, tilsat finthakket orangeskal eller revet appelsinskal. Smag saucen til.
Sovsen kan bages op eller den kan jævnes med meljævning.

appelsinsalat

tynde appelsinskiver
lidt sukker
lidt vin

Læg tynde appelsinskiver i vin og sukker for at trække og sæt skålen koldt til salaten skal serveres.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.