Ingeborg Møller skrev sidst i 30erne om gode ideér til glæde for husmoderen, hendes husstand og hendes gæster. Gav opskrifter på dejlige retter til koldt bord, forskellige mellemretter, desserter og forfriskninger. Herunder denne skønne Fürst Pückler fromage.
Opskriften rækker til 6-8 personer
Kilde : Ingeborg Møller 1939
FÜRST PÜCKLER FROMAGE
6 dl piskefløde
5 spsk. tyk hindbærsaft
rød frugtfarve
25 g sigtet kakao
2 æggeblommer
50 g sukker
9 blade husblas
Til fromagen deles husblassen i 3 dele, sættes i blød og smeltes hver for sig. Æggeblommerne røres hvidt med sukkeret i 10 minutter og tilsættes den piskede fløde. Massen deles i 3 lige store dele.
Den ene tilsættes hindbærsaften og måske nogle dråber rød frugtfarve, den anden del tilsættes kakaoen og den sidste del skal ikke tilsættes noget.
Hver del, den ene efter den anden, røres op med 1 portion husblas, røres sagte og fyldes i en timbaleform eller lignende form, når husblassen begynder at stivne. Først den hvide, dernæst den lyserøde og til sidst den brune.
Fromagen vendes ved anretningen, pyntes med småkager og serveres med hvidvin skumsovs eller med karamelsovs.
hvidvin skumsovs
6 æggeblommer
75 g sukker
2 1/2 dl hvidvin
finhakket, gul skal og saft af 1 citron
Æggene røres med sukkeret til det er helt hvidt og alt det øvrige tilsættes. Cremen piskes derefter over god ild, til den omtrent har nået sit dobbelte omfang. Serveres straks.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.