Gammeldags ristærte serveres varm med vaniljeis eller iskold flødeskum, smagt til med vanilje.
Det er klart en fordel, at lave grøden dagen før og lade den stå koldt natten over. En god rest kold risengrød kan også med fordel trylles til en gammeldags ristærte.
Kilde : Fritze Juel
Heiligendamm
GAMMELDAGS RISTÆRTE
grød
100 g grødris
3/4 liter mælk
1/2 stang vanilje
3 æg
50 g kartoffelmel
2-3 spsk. sukker
100 g mandler
Kog risen til grød i mælken, der er tilsat den flækkede vaniljestang og salt. Køl den af og tag vaniljestangen væk, inden æggeblommerne røres i en ad gangen. - Rør godt for hver blomme.
Tilsæt kartoffelmel og sukker samt de skoldede, smuttede og hakkede mandler og rør kraftigt. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen og fyld den i en smurt, raspdrysset form.
Tærten bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Vend den ud på et fad og servér den straks med vaniljeis eller iskold flødeskum, smagt til med sukker.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.