tirsdag

GAMMELDAGS RISTÆRTE

Gammeldags ristærte, en forløber for den ris a la mande, som vi kender den i dag, lanceret af Madam Mangor, er et godt alternativ til en juledessert.

Gammeldags ristærte serveres varm med vaniljeis eller iskold flødeskum, smagt til med vanilje.

Det er klart en fordel, at lave grøden dagen før og lade den stå koldt natten over. En god rest kold risengrød kan også med fordel trylles til en gammeldags ristærte.

Kilde : Fritze Juel

Heiligendamm

GAMMELDAGS RISTÆRTE

grød

100 g grødris
3/4 liter mælk
1/2 stang vanilje

3 æg
50 g kartoffelmel
2-3 spsk. sukker
100 g mandler

Kog risen til grød i mælken, der er tilsat den flækkede vaniljestang og salt. Køl den af og tag vaniljestangen væk, inden æggeblommerne røres i en ad gangen. - Rør godt for hver blomme.
Tilsæt kartoffelmel og sukker samt de skoldede, smuttede og hakkede mandler og rør kraftigt. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen og fyld den i en smurt, raspdrysset form.

Tærten bages i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.

Vend den ud på et fad og servér den straks med vaniljeis eller iskold flødeskum, smagt til med sukker.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.