Butterdejen køber vi færdig. Der er rigeligt at se til ellers hen under jul.
Til julefrokosten er der forskelligt egnede stuvninger, efter hvad man nu syntes bedst om. Asparges, reje eller hønsestuvning, asparges og fiskeboller i stuvning eller muslingestuvning er noget af det, der matcher julebordet.
Fyldet må være ret småt udskåret, når det blandes i den tykke stuvning.
Illustration : Engholm
RISOLLER AF BUTTERDEJ
ca. 200 g frossen butterdej
aspargesstuvning
1 ds. fine aspargessnitter med hoved
smør
mel
aspargesvand
lidt fløde
salt
peber
Lav en opbagning af smør, mel, aspargesvand og lidt fløde. Smag den til med salt og hvid peber og kom aspargesstykkerne i. Det skal være en tyk opbagning.
Butterdejen optøes som angivet på pakken og udrulles ret tyndt. Den skæres i kvadrater på 4-5 cm.
Den tykke stuvning lægges på, dejen pensles i kanten med æg og foldes over, så der dannes en trekant. Kanterne trykkes sammen og risollerne pensles på overfladen med sammenpisket æg så de bliver smukt blanke.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter.
Servér risollerne på et smukt fad.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Gid det var Jul! Hvor det var rart.
Men nu maa den da komme snart,
det varer ikke længe;
thi fra min Stol ved Vindvet her
paa Køkkenmuren jeg jo ser
alt Julegaasen hænge
Men nu maa den da komme snart,
det varer ikke længe;
thi fra min Stol ved Vindvet her
paa Køkkenmuren jeg jo ser
alt Julegaasen hænge
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.