søndag

RISENGRØD KOGT PÅ 4 FORSKELLIGE MÅDER

Risengrød kogt på 4 forskellige måder. Vælg den metode, der passer dig bedst.

Årets allervigtigste risengrød er den i julen, hvad enten grøden skal spises med smørklat i eller der skal laves ris a la mande af grøden.

Mange frygter for at koge risengrød med mælk, der koger over på komfuret og det er da ærlig talt også et stort arbejde at gøre rent efter.

Alternativet er enten at koge grøden i høkasse, mikroovn eller simpelthen i ovnen. Hver metode fungerer glimrende og man slipper for at gøre komfur rent og skrubbe gryde.

Til samtlige eksempler er kogt grød på 1 liter væske.
 
Foto : Arla

RISENGRØD KOGT PÅ 4 MÅDER

Metode I   På komfur

1 liter mælk
125 g grødris
lidt salt

Mælken koges op i en gryde og risene drysses i. Koger færdig på komfuret med jævnlig omrøring.

Metode II     I høkasse, seng eller thermokasse

1 liter mælk
125 g grødris
lidt salt

Mælken koges op i en gryde og risene drysses i. Når det atter koger røres rundt, der lægges låg på og gryden tages fra varmen. Sættes i en høkasse, pakket ind i aviser eller i sengen, pakkes i aviser og en dyne.

Metode III       I mikrobølgeovn

4 dl vand
2 dl grødris
1/2 tsk. salt
6 dl mælk

Bland vand, ris og salt i en form eller skål med høj kant. Dæk det til. Kog blandingen ved højeste effekt i 5 minutter. Fortsæt kogningen ved lav effekt i 4-5 minutter.
Tilsæt mælken og rør rundt. Dæk ikke formen til. Fortsæt kogningen ved højeste effekt i 4 minutter.
Kog grøden færdig ved lav effekt i 30-35 minutter. Spæd evt. med lidt mere mælk, hvis grøden virker for stiv.

Metode IV     I bageovnen

1 liter sødmælk
130 g grødris
1 knsp. salt

Skyl risene og kog dem forsigtigt op med mælken i en tykbundet gryde. Rør rundt hele tiden og tilsæt salt. Sæt låg på gryden (skal kunne tåle at gå i ovnen) og sæt det i ovnen ved 200 grader i 1/2 time. Grøden kan virke tynd, lad den blive fuldstændig kold.

Opskrift : Claus Meyer

Så er det vist kun tilbage at ønske helt og lykke med grøden. Det skal nok lykkes det hele, uanset hvilken metode, der vælges.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.