Levende hummere har halen trukket fast ind under kroppen før de koges. De børstes og koges i flere hold vand.
Husk at lade hummerne ligge på ryggen, efter de er taget op af kogevandet. Det gør, at saften bliver i kødet.
- Og så ser det smukt ud, når hummerne er gnedet med olie, så de er blanke på skjoldet.
Opskrift fra 1962 af Ellen Holme
HUMMER NATUREL
2 hummere ( ca. 1 kg)
kogelage
4 liter vand
1 3/4 dl salt
2 spsk. sukker
1 tsk. paprika
Børst og skyl hummerne inden de lægges i spilkogende vand med hovedet først nedad. Der lægges straks låg over gryden. Når vandet atter koger, kommes næste hummer i. Hummerne koges ca. 15 minutter og afsvales i vandet. Lad dem ligge på ryggen.
Tør hummerne godt af og gnid dem eventuelt med olie, så de bliver blanke. Flækkes med en stiv kniv. Mave og tarm tages ud og erstattes med persille. Kløerne knuses let på undersiden med en hammer. Oversiden skal være hel.
Anret hummerne på en hvid stofserviet eller på knust is. Pynt med persille, dild og eventuelt grøn salat og byd ristet brød og citron- eller kryddermayonnaise til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.