Selv om man holder af god, gammeldags mad, kan denne godt reduceres lidt uden at tabe i velsmag. En nem måde at gøre det på, er at spare på både fedt og sukker. Mange gamle middagsretter tager overhovedet ikke skade af, at blive holdt lidt til den sunde side.
Anden har vi spist og derfor kaster vi os nu over kinesisk and, der er tilberedt af skært oksekød, trods navnet, svesker, æbler, pærer og kinesisk Soya.
Opskrift fra 1962 af Ellen Holme
KINESISK AND
2 skiver letsprængt flæsk
600 - 750 g skært oksekød
3 spsk. mel
4 dl vand
kulør
salt
peber
16 svesker
1/2 kg æbler
kinesisk Soya
2 friske pærer
Flæsket skæres i meget små terninger, der brunes sprøde. Kødet gøres i stand og skæres i portionsstykker, der vendes i mel og brunes i gryden. Vand, kulør og svesker kommes ved og retten småsnurrer under låg i ca. 50 minutter. Æblerne skrælles, deles og koges med de sidste 5 minutter.
Smag til med salt, peber og kinesisk Soya.
Serveres i en ring af løse ris. Ved anretningen drysses terninger af frisk skrællede pærer over.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.