fredag

KINESISK AND

Nu da julen er ved at være overstået og vi skal til at spise lidt mere hverdagsagtigt og fornuftigt, er det rart med noget varieret hverdagsmad, der både er velsmagende, nemt at lave og ikke mindst lidt sundere end den megen dejlige, men fede julemad, vi har fyldt os med.

Selv om man holder af god, gammeldags mad, kan denne godt reduceres lidt uden at tabe i velsmag. En nem måde at gøre det på, er at spare på både fedt og sukker. Mange gamle middagsretter tager overhovedet ikke skade af, at blive holdt lidt til den sunde side.

Anden har vi spist og derfor kaster vi os nu over kinesisk and, der er tilberedt af skært oksekød, trods navnet, svesker, æbler, pærer og kinesisk Soya.

Opskrift fra 1962 af Ellen Holme


KINESISK AND

2 skiver letsprængt flæsk
600 - 750 g skært oksekød
3 spsk. mel
4 dl vand
kulør
salt
peber
16 svesker
1/2 kg æbler
kinesisk Soya
2 friske pærer

Flæsket skæres i meget små terninger, der brunes sprøde. Kødet gøres i stand og skæres i portionsstykker, der vendes i mel og brunes i gryden. Vand, kulør og svesker kommes ved og retten småsnurrer under låg i ca. 50 minutter. Æblerne skrælles, deles og koges med de sidste 5 minutter.
Smag til med salt, peber og kinesisk Soya.

Serveres i en ring af løse ris. Ved anretningen drysses terninger af frisk skrællede pærer over.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.