mandag

Citronpie

Citronpie, bagt på butterdejsbund, fyldt med citroncreme er en herlig gammel dessert, som også er god til en glad kop kaffe. Citroncremen har en pragtfuld smag i denne skønne citronpie, overtrukket med marengs og pyntet med frugtgelé.


Man kunne altså sagtens lave spændende ting, dengang for over 100 år siden, hvor husmødrene ikke havde moderne teknologi og hjælpemidler til rådighed i køkkenet, - køkkener, der i mange tilfælde dårligt kunne kaldes et køkken, sammenlignet med nutidens køkkenpaladser.
Citronpie blev dog næppe serveret i hjemmene på bunden af samfundet, men var  noget bedsteborgere og andet godtfolk med køkkenansatte havde taget til sig.

CITRONPIE

butterdej (1 pk. frossen)
1 pægl vand (2,5 dl)
saft af 1 citron
revet skal af en citron
4 æggeblommer
1 top teskf. melis
lidt kartoffelmel
4 stiftpiskede æggehvider
lidt melis

For nemheds skyld kan bruges frosne butterdejsplader. Rul butterdej tyndt ud og beklæd en lagkageform med dejen, som lægges godt op på kanterne. Bag bunden.
Vandet sættes over komfuret i en gryde, sammen med saft og skal af citronen. Rør æggeblommerne med melis og lidt kartoffelmel. Koges sammen med vandet til en creme, der lægges på den bagte butterdejsbund i formen. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og bred det ud over det hele. Sæt pien i ovnen til marengsen er stivnet.

Servér citronpie, anrettet på et fad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.