mandag

Rouletter af gedde og hummer

Rouletter af Gedde og Hummer, spises som en lille snack eller en lille forret og serveres med salat og godt brød til. Endvidere kan rouletter af gedde og hummer spises med fiskesauce og små nye kartofler til.


Rouletterne koges i hed fedt og resultatet er tæt på vore dages friturestegte mad, taget i betragtning, at retten her er godt 100 år gammel. I mangel af fedt, bruges olie. Det er måske ligefrem at foretrække smagsmæssig.

1 kvint = 5 g

ROULETTER AF GEDDE OG HUMMER

1 pund kogt geddekød, pillet i småstykker
1 pund kogt hummerkød, skåret i små firkanter

sauce

20 kvint smør (100g)
20 kvint mel (100 g)
ca. 1 pot fløde, kalve- eller fiskesuppe
lidt hummerfarve
2 spsk. vin
3 æggeblommer
10 blade husblas
saft af lille citron
lidt salt
sukker
hvid peber

pisket æg
fint stødt brød eller tvebak (rasp)

Smør og mel laves til opbagning og spædes med væsken til en tyk sauce. Saucen tilsættes lidt hummerfarve, vin, æggeblommer og opblødt husblas. Smag til med citron, salt, sukker og hvid peber. Bland fiskekødet i og bred stuvningen ud på et stort fad til afkøling. Når massen er helt kold, tages med en ske, små ensartede stykker, der dyppes i fint stødt brød eller tvebak (rasp). Tril til runde kugler eller langagtige pølser, som atter dyppes i sammenpisket æg, trilles i rasp og koges i hed fedt eller olie.

Servér rouletter af gedde og hummer som snacks, forret eller fiskeret med et glas hvidvin til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.