tirsdag

Flydende Ø

Flydende ø, sammensat af marengsmasse bestående af stiftpisket æggehvide, tilsat ribs eller stikkelsbær og en god vaniliecreme. Desserten er fra den tid, hvor opskrifterne endnu jonglerede med mål som kvint, pæl, pot, tønde m.m. Flydende ø har således en masse år på bagen.

                                      

FLYDENDE Ø

marengsmasse
5 stiftpiskede æggehvider
lidt moste ribs eller stikkelsbær
lidt sukker

vaniliecreme
2 pægle mælk (1/2 liter)
4 æggeblommer
2 spsk. melis
vaniliekorn fra stang eller vaniliesukker

makroner

Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Pisk yderligere de moste ribs eller stikkelsbær sammen med hviderne til bærrene er "smasket" godt ud og findelt i marengsmassen.

Kog ingredienserne til vaniliecremen sammen og pisk den. Cremen hældes på et fladt fad og på midten lægges marengsmassen i en top. Pynt med makroner udenom.

MÅL : 1 pæl = 2,5 dl

Flydende ø er billig og rimelig hurtig at fremstille og så er det en spændende kombination, marengs og vaniliecreme imellem.

Et glas hedvin går godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.