tirsdag

Jordbærkoldskål

Jordbærkoldskål kan laves på flere måder, med eller uden mælkeprodukt.
I vore dage kan jordbærkoldskål fås på karton fra mejeriet i sommer halvåret i forskellige udgaver, med eller uden æg og ymer.
Denne gamle opskrift på jordbærkoldskål er fra 1903. Den har sin helt egen karaktér og er forøvrigt uden tilsætning af mælk.


Helt nøjagtig mål og vægt er ikke angivet, så man må improvisere sig lidt frem til konsistens og smag.

JORDBÆRKOLDSKÅL

3-4 pund jordbær
vand
sukker
evt. nogle dråber citron

Jordbærrene skylles og de bedste pilles fra for at blive drysset med sukker. Hæld vand på resten af bærrene og pres dem gennem en sigte. Der skal ialt blive 3 potter (3 liter) saftevand. Smag til med sukker og evt. nogle dråber citron. Tilsæt de sukrede hele jordbær.

Jordbærkoldskål serveres med små tvebakker.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.