torsdag

Kirsebærsuppe

Kirsebærsuppe efter denne gamle opskrift, udgivet første gang i 1903, serveret med små brød- eller melboller er værd at prøve, når kirsebærsæsonen sætter ind senere på sommeren. Kirsebærsuppe og iøvrigt anden frugtsuppe kan de fleste formentlig få til at glide ned og så kan mangen en frugtsuppe med stort behag spises både kold og varm.

Bemærk, at opskriften er med 3 liter vand. Det er en stor portion, hvis man kun er få til at spise. Der kan selvfølgelig reduceres i opskriften.


KIRSEBÆRSUPPE

1 1/2 pund kirsebær
3 potter (3 liter) vand
kanel
citron
sukker
kartoffelmel

1 pot = 1 liter

Tag en lille håndfuld kirsebær af de pæneste fra og stik stenene ud, som knuses og koges i 3 potter vand sammen med alle bærrene i 1/2 time. Sies derpå og suppen kommes i gryden og koger lidt med kanel, citron og de udstukne bær.
Smag suppen til med sukker og jævn den tilpas med kartoffelmelsjævning (kartoffelmel og vand).

Servér kirsebærsuppe med små brød- eller melboller, kogt i saltet vand.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.