torsdag

Havrebudding

Havrebudding, serveret med saftsauce eller frugtkompot. Denne gamle opskrift kan faktisk godt give spændende fornyelse til en kødløs dag og så er havrebudding en flot måde, at gøre havregrøden spændende på.

Havregryn er et godt og fiberrigt næringsmiddel med evne til at nedsætte kolesteroltallet. Absolut ikke at kimse af og så er det billigt, hvilket vel ikke trækker ned.
Flere og flere får da også øjnene op for dette kornprodukt. Således spiser en del selv unge mennesker havregrød engang imellem. - Havregrød med frugt og nødder, - havregrød med kanel eller havregrød på den helt gammeldags facon med sukker på og et smørhul i midten.
På grund af det høje riberindhold, opnås mæthedsfølelse i lang tid.

I mange år, gennem flere generationer, har den ældre generation startet dagen på en portion havregrød og sådan er det stadig, Indlagte på vore sygehuse vil da også erfare, helt naturligt at kunne vælge enten havregrød eller øllebrød til morgenmad.

Normalt koges havregrød på vand eller mælk. Her koges med mælk.Opskriften er gengivet efter den originale opskrift fra 1903

HAVREBUDDING

1/2 pund (250 g) havregryn
ca. 5 pægle mælk
lidt hakket citronskal
evt. smuttede mandler
sukker
4 æggeblommer
4 stiftpiskede æggehvider

1 pægl = 2,5 dl

½ Pund knuste Avena-Havregryn koges i ca. 5 Pægle Mælk med lidt hakket Citronskal og, om man vil, nogle bakkede Mandler og Sukker; naar den er afkølet, rører man 4 Æggeblommer deri og tilsidst de piskede Hvider; det hældes i en smurt Form og bages 1 Time i Ovnen. Hertil Saftsauce eller Frugtkompot.

VELBEKOMME

Lidt statistik.  Hver dansker har i gennemsnit øget sit årlige forbrug af havregryn fra 1,4 kg i 1991 til 5,9 kg i 2009.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.